10. augustā Ķekavā norisinājusies domnīca par pretkorupcijas plāna izstrādi

Sagatavojot pretkorupcijas pasākumu plānus Ķekavas novada pašvaldības iestādēm nākamajiem trim gadiem, šī gada 10.augustā no plkst.10:00 līdz 16:00 Jauno ideju centrā tika organizēta visu pašvaldības iestāžu vadītāju un Centrālās administrācijas atbildīgo struktūru vadītāju tikšanās-domnīca.

Domnīca tika organizēta, lai klātienē veiktu pretkorupcijas plānu apspriešanu, izskaidrošanu un domu apmaiņu pēc iespējas efektīvāku pretkorupcijas pasākumu plānu redakciju izstrādei.

Tikšanās laikā prezentēja jaunākās pretkorupcijas jautājumu aktualitātes, sasaistot pretkorupcijas pasākumus ar labu pārvaldību, efektīvas komunikācijas un ētisko vērtību iedzīvināšanu pašvaldības darbā.

Lai pēc iespējas nodrošinātu tādu publiskās pārvaldes cilvēkresursu vadības politiku, kas izslēdz motivāciju koruptīvai rīcībai, kā arī mazinātu sabiedrības toleranci pret korupciju, reizi trijos gados veicams pašvaldības iestāžu funkciju un uzdevumu izvērtējums, galveno korupcijas risku noteikšanai. Pamatojoties uz šo izvērtējumu, katrai pašvaldības iestādei tiek sagatavots pretkorupcijas pasākumu plāns turpmākajiem trim gadiem, plānojot terminētus un efektīvus pasākumus noteikto korupcijas risku realizācijas iespējamības novēršanai. Tuvojoties plāna izpildes termiņa beigām, katra iestāde atbildīgajai Ķekavas novada komitejai sniedz atskaiti par pretkorupcijas pasākumu plānā paredzēto pasākumu izpildi.

Atšķirībā no iepriekšējiem pretkorupcijas pasākumu plānu izstrādes periodiem, šogad papildus normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam veikt pretkorupcijas pasākumu plānu izstrādi, tiks veidota arī pretkorupcijas diena-domnīca, kur klātienes komunikācijas ietvarā ar iestāžu un atbildīgo struktūrvienību vadītājiem tiks apspriestas pretkorupcijas plānu redakcijas. Tāpat tiks veikta domu apmaiņa par labākajiem formātiem informācijas izvietošanai iedzīvotājiem pašvaldības iestādēs par pretkorupcijas jautājumiem.

Īpaša uzmanība nākamā perioda pretkorupcijas pasākumu plānu izstrādē pievērsta komunikācijas, ētikas un vērtību jautājumiem, jo tieši laba pārvaldība ir viens no galvenajiem pretkorupcijas pasākumiem, ko var realizēt iestāde tās darbībā. Pretkorupcijas plānu ietvaros iestādēs paredzēta iekšējā komunikācijas plāna izstrāde, izmantojot digitālos, fiziskos un personiskos ceļus. Plānots veikt pasākumus ētisko vērtību iedzīvināšanai, strādājot ar Ētikas kodeksu, ka arī organizējot tematiskos pasākumus tolerances savstarpējai palielināšanai. Plānos tiek ietverti pasākumi organizācijas kultūras uzlabošanai, kas rezultētos ar efektīvāku savstarpējo komunikāciju, pakalpojumu sniegšanu un klientu apkalpošanu. Tiek plānoti regulāri izglītošanas pasākumi par datu aizsardzības jautājumiem, trauksmes celšanu, kā arī pašvaldības Ētikas kodeksa piemērošanu praksē. Atsevišķa uzmanība pievērsta procesu caurspīdīguma pašvaldības iestādēs nodrošināšanai, lai vairotu iedzīvotāju uzticību pašvaldības darbam. Kā nebijis pasākums tiek plānota iedzīvotāju aptauju veikšana, lai noteiktu uzticības līmeni pašvaldības darbam, kā arī veiktu pasākumus noteiktā uzticības līmeņa uzlabošanai.

Ar jauno un efektīvā komunikācijā balstīto pieeju pretkorupcijas pasākumu plānu izstrādei un pretkorupcijas pasākumu organizēšanai pašvaldības vēlas efektīvi mazināt toleranci pret korupciju, kā arī iedzīvināt ētiskās vērtības un veiksmīgu komunikāciju pašvaldības darbā. Caur šādu pretkorupcijas pasākumu prizmu pašvaldība vēlas sasniegt pēc iespējas efektīvāku pretkorupcijas pasākumu realizāciju pašvaldības darbā nākamajam plānošanas periodam.

Monta Ābele-Sedliņa – Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes Eksperts telpiskās plānošanas un būvniecības jautājumos

Baiba Barkāne – Ķekavas novada pašvaldības Datu aizsardzības speciāliste

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,