Pašvaldības policija aicina uz sadarbību cīņā ar privātmāju zagļiem

Reaģējot uz zādzību skaita pieaugumu Daugmalē, Reģionālā pašvaldības policija (RPP) uzsākusi pastiprinātu patrulēšanu pagasta teritorijā. Iedzīvotāji aicināti saglabāt modrību, veikt nepieciešamos preventīvos pasākumus un informēt policiju par apkaimē redzētām aizdomīgām automašīnām un personām.

Kā informē RPP, aizvadītajās divās nedēļās ir saņemta informācija no Valsts policijas par vairākiem  zādzību gadījumiem no privātmāju teritorijām Daugmales pagastā. RPP pievērsusi pastiprinātu uzmanību Daugmales pagasta teritorijai, aicinot arī iedzīvotāju būt aktīviem un sadarboties cīņā ar privātmāju zagļiem.

Neaizslēgtas dzīvojamo namu un palīgēku durvis, atvērti logi, viegli atslēdzamas vai uzlaužamas slēdzenes, dažādu vērtīgu mantu atstāšana pagalmā ir daļa no iemesliem, kas veicina zādzību izdarīšanu privātmājās un to teritorijās. Lai nekļūtu par zādzību upuri, RPP atgādina par dažādiem drošības pasākumiem.

Tā kā reģionos un privātmājās zagļi biežāk ielaužas saimniecības ēkās un garāžās, kas nav savienotas ar dzīvojamo ēku, jāparūpējas par apgaismojumu pagalmā un jāaizslēdz ne tikai dzīvojamais nams, bet arī īpašumā esošās palīgēkas.

Papildus drošībai RPP iesaka apdrošināt savu īpašumu, izmantot apsardzes kompāniju pakalpojumus, kā arī uzstādīt efektīvas drošības sistēmas, kas ir kļuvušas daudz pieejamākas un neprasa lielu finansiālu ieguldījumu. Īpašuma drošību palielinās arī uzstādītā zīmes, kas informē par īpašumā veikto videonovērošanu.

Bieži zādzības tiek pastrādātas neplānoti, redzot viegli pieejamas lietas, kam ir materiāla vērtība un ko ātri iespējams realizēt. Vasarā jāatceras pieslēgt velosipēdus un pēc darbu veikšanas piemājas teritorijā neatstāt zāles pļāvējus, trimerus, mazgātājus un citu tehniku, ko iekāro garnadži.

Lai mazinātu noziegumu skaitu, būtiska ir iedzīvotāju iesaiste un sadarbība gan ar pašvaldības un valsts policiju, gan citam ar citu. RPP aicina nebūt vienaldzīgiem un aktīvi iesaistīties ne tikai sava īpašuma pasargāšanā, bet arī kaimiņu īpašuma uzraudzībā, īpaši kaimiņu prombūtnes laikā. Ja īpašumā – savā vai kaimiņa – redzamas nepiederošas personas, jānoskaidro personas apmeklējuma iemesls, apliecinot situācijai pievērsto uzmanību.

Novērojot riska situācijas, iedzīvotāji aicināti par to ziņot RPP dežūrdaļai pa tālr. 67 937 102 vai Valsts policijai (palīdzības tālrunis – 110). Kā skaidro RPP priekšnieka p.i. Armands Zeps, iedzīvotāju sniegtā informācija par aizdomīgām automašīnām un cilvēkiem var būt ļoti svarīga gan noziegumu novēršanai, gan atklāšanai.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,