PII “Ieviņa” pedagogi piedalījās mācību mobilitātē Spānijā

Erasmus+ finansētā projekta “Superpētnieki dodas dabā!” ievaros, vērtīgu ideju un mācību metožu meklējumos devās PII “Ieviņa” metodiķe Kristīne Lapiņa un skolotāja Inga Burve. Uzņēmējorganizācijas Euromentor S.L. organizētie brīvdabas pedagoģijas kursi norisinājās no 2. līdz 7.jūlijam Spānijā, Barselonā.

Kursu laikā dalībniecēm no Latvijas, Slovākijas un Grieķijas bija iespēja iepazīt Spānijas dabu un kultūru, brīvdabas pedagoģijas pamatprincipus, apgūt jaunas metodes, pilnveidot komunikācijas un sadarbības prasmes. Inga un Kristīne dalījās arī savā profesionālajā pieredzē – plānoja un organizēja dažādus uzdevumus, to veikšanā iesaistot pasniedzēju un grupas dalībnieces, tādējādi sniedzot nelielu ieskatu kā brīvdabas pedagoģija un mācību darbs tiek organizēti Latvijā.

Kursu pēdējās divās dienās, pievienojoties pedagogu grupai no Kipras, Katalonijas nacionālajā mākslas muzejā un Barselonas parkos tika apgūti vizuālās domāšanas stratēģijas pamatprincipi, praktiski izmēģinātas dažādas kritisko domāšanu, problēmu risināšanu un savstarpēju komunikāciju veicinošas aktivitātes izglītības kontekstā. Visas izmēģinātās aktivitātes pedagogi varēs izmantot ikdienas darbā, padarot mācību procesu aizraujošu, veicinot bērnu dabisko zinātkāri, radošumu un vispārējo attīstību.

Kursu noslēgumā dalībnieki saņēma pedagoga profesionālo pilnveidi apliecinošu sertifikātu un starptautisku Europass mobilitātes apliecinājuma dokumentu.

PII “Ieviņa”, Kristīne Lapiņa un Inga Burve saka sirsnīgu paldies Euromentor S.L. kursu mentorei Ayca Dumlu un pasniedzējiem Jerry Linehan un Miranda D’Arcy Francis par veiksmīgi saplānotu mācību realizēšanu, par vērtīgajiem ieteikumiem, atsaucību un pozitīvo noskaņojumu šo mācību laikā!

PII “Ieviņa”

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,