Izsludināts iepirkums sporta halles projektēšanai un būvniecībai

Lai risinātu sporta infrastruktūras trūkumu izglītības procesa nodrošināšanai, pie Ķekavas vidusskolas iecerēts izbūvēt multifunkcionālu sporta halli. Šobrīd uzsākts darbs pie finansējuma piesaistes un izsludināts iepirkums jaunās ēkas projektēšanai un būvniecībai.

Kā stāsta Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja Kristīne Danovska, novadā sporta izglītības būves ir pārslogotas un nespēj nodrošināt novada skolu vajadzības. Šādas infrastruktūras nepietiekamība ir jūtama novada ziemeļu daļā – Baložos, Rāmavā, Katlakalnā, kā arī Ķekavā, kur Ķekavas vidusskolai ir izteikts sporta mācību telpu deficīts. Saskaņā ar Ķekavas vidusskolas sniegto informāciju, no aizvadītā mācību gada Ķekavas vidusskola nespēj pilnvērtīgi nodrošināt telpas mācību priekšmeta “Sports un veselība” apguvei.

Lai attīstītu sporta izglītībai nepieciešamo infrastruktūru, tika izskatīti vairāki alternatīvie risinājumi, lemjot par labu sporta halles izbūvei pie Ķekavas vidusskolas. Jaunajā sporta būvē paredzēts ierīkot sporta manēžu divu basketbola laukumu apjomā, kā arī labiekārtotas ģērbtuves un dušas, treneru telpu un noliktavu sporta inventāram. Sporta zālē plānots ieklāt universālo grīdu, kas piemērota basketbolam, rokasbumbai, telpu futbolam, florbolam un volejbolam. Jaunās telpas paredzētas Ķekavas vidusskolas vajadzībām, lai nodrošinātu izglītojamo veselībai drošu mācību priekšmeta “Sports un veselība” apguvi.

Jaunās ēkas projektēšanai un būvniecībai izsludināts iepirkums. Sporta halles būvniecību iecerēts pabeigt 2025. gada vasarā. Nepieciešamā finansējuma piesaistei paredzēts ņemt aizņēmumu Valsts kasē. Lai pretendētu uz aizņēmumu, pašvaldība līdz 7. augustam iesniegs pieteikumu izvērtēšanai Izglītības un zinātnes ministrijā.

Ķekavas novada pašvaldības administrācijas

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

 

 

 

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,