Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektores amatā atkārtoti ievēlēta Jolanta Jansone

Trešdien, 21.jūnijā, Ķekavas novada dome pašvaldības izpilddirektora amatā uz turpmākajiem pieciem gadiem vienbalsīgi ievēlēja līdzšinējo pašvaldības izpilddirektori Jolantu Jansoni. J. Jansone šos amata pienākumus Ķekavas novada pašvaldībā veic jau kopš 2019. gada 1. janvāra.

Aizvadītajā pilnvaru termiņā J. Jansone veiksmīgi pārvaldīja administratīvi teritoriālās reformas (ATR) uzsākto novada pārvaldības efektivizāciju un sabiedrībai sniegto pakalpojumu kvalitātes kāpināšanu, veicot vairāku funkciju optimizāciju. Teritoriālās reformas rezultātā pašvaldības aģentūrai „Ķekavas Sociālās aprūpes centrs” pievienots sociālās aprūpes centrs „Baldone”. Tāpat izveidota Ķekavas novada centrālā bibliotēka, apvienojot piecas novada bibliotēkas.

Līdztekus J. Jansone nodrošināja darbu pie atalgojumu sistēmas pārskatīšanas Ķekavas novada pašvaldībā, kā arī sadarbībā ar Mārupes pašvaldību virzīja jautājumu par ūdenssaimniecības tarifu metodikas pilnveidi Pierīgas pašvaldībās.

 

“Aizvadītajā termiņā Jolanta Jansone ir pierādījusi spēju strādāt politiski sarežģītos apstākļos un risināt komplicētus jautājumus, t.sk. tādus, kas izriet no ATR. Reforma būtiski mainīja Ķekavas novadu, un tieši J.Jansone virzīja pārmaiņu procesus ar ierasto profesionalitāti, konstruktivitāti un disciplinētību,” saka Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko. “Nākamā termiņa lielākais izaicinājums būs pabeigt ne vien ATR ietvaros iecerēto, bet arī jaunajā Pašvaldību likumā noteikto – jau šoruden realizēt pirmos sabiedrības līdzdalības budžeta projektus un līdz 2025. gada beigām pieņemt jauno teritorijas plānojumu. Tāpat ne mazāk svarīga ir pašvaldības kapitālsabiedrību apvienošana. Ja nu kādam šaipus Daugavas tas ir pa spēkam, tad tā ir Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektore Jolanta Jansone.”

 

Vaicāta par prioritātēm nākamajam darba periodam, J. Jansone min pašvaldības kolektīva kompetences un snieguma turpmāku pilnveidi. “Ir būtiski, lai komanda būtu zinoša, ieinteresēta novada interešu īstenošanā, atbilstīgi atalgota un lepna par piederību pašvaldībai. Jo tieši komanda ir atslēga uz to, lai pašvaldību izlīdzināšanas fonda jaunais pārdales mehānisms būtu draudzīgāks mūsu, Ķekavas, novada budžetam. Tāpat no komandas atkarīgs, vai un cik no 2021.-2027. gada plānošanas perioda ES finansējuma nonāks Ķekavas novada attīstības projektos. Visbeidzot, tikai komandas zināšanas un jauda ir tās, kas nosaka, vai būsim līdzdalīgi savas valsts veidošanā, kur t.sk. ar inovācijām tiek kaldināta attīstība.”

Iepriekš profesionālo darba pieredzi J. Jansone guvusi, vairāk nekā 20 gadus strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Ķekavas novada pašvaldībā J. Jansone darbu uzsāka 2018. gadā Attīstības nodaļā. No 2018. līdz 2019. gadam bijusi gan Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja, gan veica izpilddirektora vietnieka p.i. amata pienākumus.

 

Ķekavas novada pašvaldības administrācijas

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

 

 

 

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,