Pļavniekkalna sākumskolas būvniecībai plānots ņemt aizņēmumu

Lai realizētu Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves projektu, Valsts kasē tiks lūgts aizņēmums nepilnu 3,5 miljonu eiro apmērā.

Ķekavas novada pašvaldība un “Personu apvienība “RTS”” pērn noslēgusi līgumu “Par Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves būvprojekta izstrādi un būvdarbiem” ar kopēju summu 4 158 124, 45 eiro, ieskaitot projektēšanas darbus.

Skolas būvniecībai no šī gada budžeta atvēlēti 233 635 eiro, bet no nākamā gada budžeta – 147 088 eiro pašvaldības līdzfinansējuma. Izskatot jautājumu par aizņēmuma ņemšanu projekta “Par Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves būvprojekta izstrādi un būvdarbiem” būvdarbu realizēšanai, konstatēta nepieciešamība lūgt aizņēmumu Valsts kasē 3 426 502 eiro apmērā.

Vakardien tika apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais noteikumu projekts “Kārtība, kādā izvērtē pašvaldību vispārējās izglītības iestāžu investīciju projektus valsts budžeta aizņēmuma saņemšanai”. Kad noteikumi būs stājušies spēkā, IZM tiks iesniegts investīciju projekta pieteikums, lai saņemtu atzinumu par projekta atbilstību pašvaldības attīstības programmai un pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību.

Tālāk Pašvaldības aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei (PAGKPP) tiks lūgta atļauja aizņēmuma saņemšanai projektā paredzēto būvdarbu realizācijai Valsts kasē.

Pašlaik tiek pabeigta Pļavniekkalna sākumskolas jaunās ēkas būvprojekta saskaņošana. Šī mēneša beigās paredzēts uzsākt būvlaukuma sagatavošanas darbus, lai jūnijā pēc PAGKPP lēmuma pieņemšanas par aizņēmuma piešķiršanu sāktu jaunā korpusa būvniecību.

Ķekavas novada pašvaldības administrācijas

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,