Aktualizēts Ķekavas novada investīciju plāns turpmākajiem trim gadiem

Ar Ķekavas novada domes lēmumu apstiprināts Ķekavas novada attīstības programmas 2022. – 2027. gadam aktualizētais investīciju plāns 2023. – 2025. gadam. Saskaņā ar šī brīža aplēsēm, attīstības projektiem kopumā paredzēts izlietot vairāk nekā 123 miljonus eiro.

Investīcijas, ko veido ES un citi finanšu instrumenti, kredīti, pašvaldības budžets, kā arī privātais finansējums, prioritārā secībā sadalītas astoņās projektu grupās. Lielākie finanšu resursi atvēlēti izglītības iestāžu būvniecībai un pārbūvei un satiksmes infrastruktūras attīstībai.

Saskaņā ar Ķekavas novada Attīstības programmas aktualizēto investīciju plānu turpmākajiem trim gadiem, Ķekavas novadā plānots veikt apjomīgas investīcijas izglītības infrastruktūrā un ceļu infrastruktūrā, kā arī energoefektivitātes uzlabošanā.

Atbilstoši projektu sadalījumam apkaimēs, Baložu pilsētā paredzēts būvēt jaunu pirmsskolas izglītības iestādi un tai pieguļošās teritorijas ceļu infrastruktūru, kā arī veikt Zaļās ielas teritorijas pārbūvi. Tikmēr Daugmalē pie Daugmales pamatskolas iecerēts izbūvēt jaunu sporta laukumu.

Baldonē plānota vidusskolas un sporta kompleksa pārbūve, kā arī iecerēts uzlabot Vanagkalna estrādes skatītāju zonu.  Daļa pašvaldības budžeta tiks atvēlēta arī Ķeguma prospekta pārbūvei, kā arī izpētei un projektēšanas uzsākšanai Baldones kultūras infrastruktūras sakārtošanai.

Ķekavā plānots attīstīt sporta infrastrukūru pie Ķekavas vidusskolas. Starp investīciju projektiem ir arī jaunas skolas būvniecība Katlakalnā un Pļavniekkalna sākumskolas ēkas piebūve un esošās ēkas pārbūve.

Ķekavas novada pašvaldības administrācijas

Sabiedrības informēšanas un mārketinga daļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,