Norisinājusies Pierīgas tūrisma informācijas diena gidiem

Ražīgi un informatīvi aizvadīta otrā Pierīgas tūrisma asociācijās organizētā Pierīgas tūrisma informācijās diena, kuru apmeklēja ap 50 interesentu – Rīgas un Pierīgas gidi, ienākošā un vietējā tūrisma aģentūras, Pierīgas tūrisma uzņēmēji, kā arī visu septiņu tūrisma reģiona zīmola EXIT Rīga novadu, tai skaitā Ķekavas novada, tūrisma speciālisti.

Pasākumā asociācijas biedri – Pierīgas novadu pašvaldību speciālisti un uzņēmēji iepazīstināja ar jaunāko savā tūrisma piedāvājumā, akcentējot aktivitātēs gan gidu vadītām un tūrisma aģentūru organizētām grupām, gan individuālajiem ceļotājiem.

Kā Ķekavas jaunumi tūrisma jomā šajā aktīva tūrisma sezonā tika minēti jaunā Ķekavas novada pašvaldības tūrisma lapa www.turisms.kekava.lv un 2 āra interaktīvie tūrisma informācijas stendi, kas uzstādīti Ķekavā un Baložos. Prezentēta arī iespēja iegādāties senajam kūrortam tipiskus suvenīrus Baldones muzejā un no šī gada Muzeju nakts skatāmā ekspozīcija, kas veltīta amatieru teātrim “Sudraba Nagla”. Jaunums ir arī Ķekavas muzeja piedāvājums ģimenēm “Muzejtūre” un ekspozīcija “Viņus vieno “Dadzis””, kā arī pašvaldības plāni šovasar Baldones meža galeriju papildināt ar 8 jaunām mākslinieku gleznām. Privāto tūrisma pakalpojumu klāstu bagātina bišu gultu piedāvājums Daugmales bišu Jāņa saimniecībā, Baložos izveidotais PROPARK disku golfa parks, Daugmales SUP elektrouzlādes dzinēju makšķerēšanas laivu piedāvājums, mākslinieces Ritas Prančas keramikas darbnīca Baldonē blakus Baldones kultūras centram un picērija Baldonē “Lokals”.

Iesākto tradīciju plānots turpināt arī nākošajā gadā. Uzzinot daudz jauna un pārsteidzoša par katra Pierīgas novada tūrisma iespējām, vēlme sastādīt savu vienreizējo maršrutu un doties Pierīgas tuvākā vai tālākā ceļojumā.

Paldies  Nacionālā Botāniskā dārza oranžērijai par pasākuma uzņemšanu un Pierīgas tūrisma asociācijai par informācijas dienas organizēšanu, kā arī visiem dalībniekiem par veltīto laiku un interesi!

Uz tikšanos Pierīgā, tepat blakus!

Elīna Brigmane

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,