24. un 25. aprīlī tikšanās ar iedzīvotājiem par publiskās ārtelpas attīstību

Ķekavas novada pašvaldībā turpinās darbs pie novada labiekārtošanas plāna aktualizācijas izstrādes. 24. un 25. aprīlī novada iedzīvotāji aicināti piedalīties diskusijās par publiskās ārtelpas labiekārtojumu, lai maija beigās to nodotu publiskai apspriešanai.

No 7. līdz 22. martam norisinājās iedzīvotāju aptauja par publiskās ārtelpas labiekārtojumu. Aptaujā piedalījās 745 respondenti, pārstāvot lielāko daļu Ķekavas novada blīvi apdzīvoto vietu. Iegūtie dati ļauj secināt, kā iedzīvotāji vērtē notikušās izmaiņas labiekārtošanas jomā pēdējo trīs gadu laikā. Iedzīvotajiem pietrūkst atpūtas zonu pie ūdens un pastaigu vietu parkos, atpūtas vietu jauniešiem un vecākiem bērniem vai pusaudžiem. Iedzīvotāji sniedza ieteikumus uzlabot bērnu laukumus, ierīkot peldvietas vai veikt parku un zaļo zonu labiekārtošanu.

2020. gadā tika izstrādāts Ķekavas novada teritorijas labiekārtošanas plāns (kekava.lv/labiekartosanas-plans). Pēc administratīvi teritoriālās reformas, esošās situācijas izpētes un aptaujas rezultātu analīze nākamajā posmā plānots izstrādāt vienotu publiskās ārtelpas attīstības koncepciju visai novada teritorijai.

Lai sniegtu plašāku ieskatu labiekārtošanas plāna koncepcijas izstrādē un iepazītos ar iedzīvotāju redzējumu, Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar projekta izstrādātājiem SIA „Grupa93” aicina iedzīvotājus piedalīties divās diskusijās:

Labiekārtošanas plāna aktualizācijas izstrāde noslēgsies maija beigās, kad projekts tiks nodots publiskai apspriešanai. Plašāka informācija tiks publicēta maijā Ķekavas novada informatīvajos kanālos.

Attīstības un būvniecības pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,