22.aprīlī norisināsies Lielā Talka

Šogad Lielā Talka visā Latvijā notiks sestdien, 22. aprīlī. Pašvaldība aicina talkotājus piedalīties gan publiskajās talkās, kā arī solo (tai skaitā DUO un Ģimenes) talkas formātos.

Talkas vietas var reģistrēt portālā www.talkas.lv , norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt talkas maisus no pašvaldības koordinatora, ja plānosiet savākt atkritumus publiskās teritorijās.

Novada iedzīvotāji, iestādes un organizācijas ir aicinātas oficiāli reģistrēt savu talkošanas vietu Lielās Talkas mājaslapā www.talkas.lv, veicot sakopšanas un labiekārtošanas darbus. Vietnē www.talkas.lv ikviens talkotājs var gan apskatīties “Piesārņoto vietu karti”, plānojot savus Lielās Talkas darbus, gan arī pieteikt savu talku.

Mājaslapā atrodamas trīs interaktīvās kartes:

  • “Lielās Talkas’23 karte” talcinieki aicināti pieteikt trīs veidu talkas – atkritumu savākšanas talkas, labiekārtošanas talkas vai apvienotās talkas labiekārtošanas un atkritumu savākšanas talkas: https://talkas.lv/apstiprinatas-talkas/;
  • “Solo Talkas’23 karte” savas talkas ir aicināti pieteikt tie, kuri vēlas doties dabā un talkot vienatnē, divatā vai ģimenes ietvaros, lai sakoptu tuvāko apkārtni. Tā ir iespēja individuālajiem talciniekiem pievienoties plašajam Latvijas talcinieku pulkam, lai kopīgi piedalītos pavasara sakopšanas darbos: https://talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/(SOLO talciniekiem savāktie atkritumi jānogādā oficiālajās talkošanas vietās, kuras atrodamas kopējā talkošanas kartē);
  • “Piesārņoto vietu karte” Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja atzīmēt īpaši piesārņotas vietas savos novados un reģionos, tādā veidā norādot, kur sakopšanas darbi būtu īpaši nepieciešami:https://talkas.lv/piesarnoto-vietu-karte/ .

Ar saviem zaļajiem darbiem dalieties sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielāTalka2023 #parzaluLatviju #ZalaLatvijaZalaPasaule

Papildus iepriekšējo gadu aktivitātēm, sākot no šī gada tiek aicināti zemju īpašnieki, kuru īpašumā ir ar Sosnovska latvāni invadētas platības, reģistrēt savu latvāņu apkarošanas talku un veikt latvāņu apkarošanas pasākumus – latvāņu centrālo rozešu izduršanu ar lāpstu, ievērojot drošības instrukciju: https://talkas.lv/wp-content/uploads/2023/02/Latvanu-talkas-instrukcija.pdf

Kad mājaslapā www.talkas.lv tiks reģistrēta talka, tad ar šīs talkošanas vietas atbildīgo personu sazināsies Ķekavas novada pašvaldības talkas koordinatore Sigita Varika, lai vienotos par maisu izsniegšanas iespējām, ja plānosiet savākt atkritumus.

Jautājumu gadījumā var sazināties, rakstot e-pastu sigita.varika@kekava.lv vai zvanot pa tālr. 26417724.  Atgādinām, ka pašvaldība organizēs savākto talkas atkritumu maisu izvešanu tikai no tām reģistrētajām uzkopšanas talkas vietām, kas atrodas publiskajās teritorijās.

Par privātās teritorijās savākto atkritumu izvešanu ir atbildīgi īpašnieki, vienojoties par šo pakalpojumu ar savu atkritumu apsaimniekotāju, ar kuru ir noslēgts līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu !

Lielā Talka Latvijā notiek jau 16 gadus. Tās laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts izrādīt iniciatīvu, uzņemties atbildību vai piedalīties vides sakopšanas un labiekārtošanas darbos, lai kopīgiem spēkiem tuvotos mērķim – Latvija kā tīrākā un sakoptākā vieta pasaulē!

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,