Domes vadība un būvvaldes pārstāvji viesojas AS “Glastik”

7.martā domes priekšsēdētājs Juris Žilko, viņa vietnieks uzņēmējdarbības un drošības jautājumos Gatis Līcis, kā arī būvvaldes pārstāvji viesojās uzņēmumā AS “Glastik”. Vizītes laikā uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Dzidris Augustinovičs un valdes priekšsēdētājs Krišjānis Šusts iepazīstināja pašvaldības pārstāvjus ar ražotni un tās produkciju, kā arī uzņēmuma nākotnes plāniem. Tikšanās noslēgumā uzņēmuma un pašvaldības pārstāvji vienojās par tālākajiem soļiem uzņēmuma izaugsmes veicināšanā.

“Ņemot vērā ģeogrāfisko novietojumu un infrastruktūras pieejamību, novads attīstās ne vien kā mājvieta ģimenēm ar bērniem, bet arī kā rezidence dažādu nozaru uzņēmumiem. Jo spēcīgāki būs novada darba devēji, jo pārtikušāki tā iedzīvotāji. Tāpēc ir svarīgi būt informētiem par to, kā uzņēmumiem novadā klājas un kā pašvaldība var atbalstīt to izaugsmi,” saka J. Žilko.

AS „Glastik” ir viens no vadošajiem koka apdares materiālu ražotājiem Baltijā. Patlaban uzņēmuma produkcija top divās ražotnēs – Ķekavas pagasta “Dižkačās” un Lejupes ielā 9, Zemgales priekšpilsētā, Rīgā “Materiālu, sagatavju un darbinieku transportēšana starp abām ražotnēm uzņēmumam gadā izmaksā ap 30 tūkstošiem eiro. Tā ir nauda, ko lietderīgāk būtu novirzīt iekārtās, jaunu produktu attīstībā, vai darbinieku algām. Tāpēc šogad plānojam blakus esošajam ceham “Dizkačās” uz no vectēva mantotās zemes uzbūvēt jaunu ražotni. Lai to bez kavēšanās īstenotu, ļoti nozīmīga ir efektīva sadarbība ar būvvaldi,” uzsver Dz. Augustinovičs. “Tikšanās laikā saņēmām vērtīgu informāciju par iesniedzamajiem dokumentiem, kas vieš ticību, ka jaunā ražotne durvis varēs vērt jau šā gada nogalē.”

Uzņēmuma ražotie akustiskie paneļi ir uzstādīti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un J. Vītola Mūzikas akadēmijā. Savukārt griestu un sienu apdares materiāli izmantoti Lidostas RĪGA VIP centra telpu apdarē, Valmieras slimnīcā un Liepājas olimpiskajā peldbaseinā. Šobrīd AS “Glastik” produkcija tiek eksportēta uz Izraēlu, Somiju, Dāniju, Norvēģiju, Turciju, Vāciju, Poliju, Kataru, Holandi, Igauniju un Lietuvu.

Kopumā līdz šā gada beigām pašvaldības vadība un eksperti plāno viesošanos 10 novada uzņēmumos. Vizīšu mērķis ir iepazīt dažādas nozares, kā arī izzināt un novērst izaicinājumus, ar kuriem savas darbības ietvaros uzņēmumi sastopas pašvaldībā. Uzņēmumus, kuri vēlētos uzņemt viesos pašvaldības pārstāvjus, aicinām sazināties ar Ķekavas novada pašvaldības uzņēmējdarbības komunikācijas projektu vadītāju Lauru Everti, zvanot pa tālruni 25 486 712, vai rakstot uz e-pastu laura.everte@kekava.lv.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,