Baldones senioru aktivitātes pavasarī

Jau pienāk arvien lielāki rēķini, veikalos jau redzam cenu pieaugumu, tāpēc ir svarīgi sagatavot krājumus ziemai, lai tas būtu atbalsts grūtākām dienām, jo zinām, ka daudzu pensija mērāma vien dažos simtos eiro. Daudziem arī jāpērk arvien dārgākas zāles. Tāpēc aicinām sēt, stādīt un konservēt un radīt un citus iepazīstināt ar dabīgām izejvielām, kas ārstē. Tāpēc marta beigās-aprīlī plānojam rīkot dažādu ārstniecisko sīrupu, tēju izstādi- degustāciju.

Aicinām brīvprātīgos iesaistīties senioru atbalsta kampaņā ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā: palīdzēt veciem cilvēkiem, apciemot vientuļos pensionārus, informēt viņus par pasākumiem novadā, senioru biedrībā un valstī, dāvāt nedaudz sirds siltuma katru dienu, kā arī mudināt vecos cilvēkus pašiem būt fiziski un intelektuāli aktīviem. Tā ir mūsu biedrības sūtība, taču ne visiem senioriem feisbuks, whatsap, kur ievietojam aktuālo informāciju, tāpēc lūdzam jauniešus, tur redzēto pastāstīt saviem tētiem, mammām un vecvecākiem.

Baldones pensionāru biedrība “Sābri” ir sabiedriskā labuma organizācija, tāpēc informējam mūsu mīļos iedzīvotājus, uzņēmējus, komersantus, ja ir iespēja, lūdzu  ziedojiet biedrībai un saņemsiet nodokļu atlaides, bet mēs varēsim vairāk atbalstīt plašāku pensionāru loku. Piemēram, esam uzsākuši pensionāru apmācību minimālai prasmei ar datoru un skārienjūtīgo telefonu, taču apmācāmo un stundu skaits ir ierobežots, jo līdzekļi ir tik cik ir. Mums arī lieti noderētu kāds datorgalds, krēsls, varbūt kādam ir piedāvājumā?

Esam tikušies ar Ķekavas novada Sociālā dienesta vadītāju Agnesi Menci-Katkeviču, vietnieci Ingūnu Smildziņu, Sociālo lietu komitejas vadītāju Inesi Jēkabsoni, Sociālo aprūpes centru direktoru- Māri Baronu-saruna par darbu, atbalstu, sadarbību ļoti veiksmīga.

Patreiz zināmie plānotie pasākumi: 14.marts ekskursija Uz Rīgu, saraksts-pilns, 9.maijā plaša ekskursija uz Lietuvu, maksāt līdz 15. aprīlim. Pensionāru balle, pieminot Komunistiskā genocīda upurus, ar teātra kopas Saulpuķe izrādi “Omītes” -samaksāt līdz 20.maijam. Brauksim arī uz Vislatvijas senioru sadziedāšanās svētkiem. Aprīļa beigās plānojam Baldones pensionāru kopsapulci.

Baldones pensionāru biedrības Sābri priekšsēdētāja Aija Leitāne

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,