Palielinās pašvaldības līdzfinansējumu privātskolām un kompensāciju auklēm

Ar šā gada 1. martu pašvaldības līdzfinansējums norēķiniem ar privātām vispārējās pamatizglītības iestādēm būs 70 eiro, savukārt norēķiniem ar bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju – 210 eiro par vienu bērnu mēnesī.

Ķekavas novada dome 22. februāra sēdē lēmusi par 20 eiro palielināt kompensāciju norēķiniem ar bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju – no šā gada 1. marta pašvaldība par vienu bērnu mēnesī izmaksās 210 eiro līdzšinējo 190 eiro vietā.

Pašvaldības kompensācijas maksimālais apmērs tiek noteikts, atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām. Izvērtējot Ķekavas novada pašvaldības 2023. gada budžetu, tika noteikts kompensācijas pieaugums par 10,5%. Kompensācijas palielinājuma provizoriskā ietekme uz šā gada budžetu būtu 66 000 eiro salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo vidējais atbalsta saņēmēju skaits gadā ir 330 bērni.

Sēdē apstiprināti arī Ķekavas novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par pašvaldības atbalsta vai kompensācijas piešķiršanas un izmaksas kārtību norēķiniem ar privāto izglītības iestādi vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju”. Pamatojoties uz tiem, tika lemts par 20 eiro palielināt arī līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības iestādēm – līdzšinējo 50 eiro vietā no 1. marta pašvaldība mēnesī līdzfinansēs 70 eiro par vienu bērnu.

Pašvaldības līdzfinansējuma palielinājuma privātskolām provizoriskā ietekme uz šī gada budžetu būtu 70 000 eiro. Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem, vidējais šāda atbalsta saņēmēju skaits gadā ir 350 izglītojamie.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,