Pašvaldībā diskutē par preventīviem pasākumiem cīņā ar smēķēšanu skolās

Trešdien, 15. februārī, Ķekavas novada dome tikās ar Ķekavas vidusskolas, Vecāku padomes, Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes, kā arī reģionālās pašvaldības policijas, Ķekavas novada bāriņtiesas un Sociālā dienesta pārstāvjiem, lai pārrunātu e-cigarešu smēķēšanas un izplatīšanas problēmu skolas vecuma jauniešu vidū un plānotu preventīvus pasākumus, iesaistot plašāku sabiedrību.

Reaģējot uz nesenajiem notikumiem Ķekavas vidusskolā, kad kāda skolēna somā tika atrasts ievērojams elektronisko cigarešu apjoms, skolas direktore Sandra Pugovka kopā ar Vecāku padomi, Ķekavas novada domes pārstāvjiem un pašvaldības iestāžu vadītājiem apsprieda tālākos rīcības soļus jautājuma risināšanai.

Tikšanās laikā tika pārrunātas gan nepieciešamās korekcijas skolas nolikumā, kas ļautu sakārtot jautājuma juridisko pusi un atvieglotu pašvaldības policijas darbu, gan iespējamie atbalsta pasākumi skolēniem, viņu vecākiem un pedagogiem, izvairoties no līdzīgiem incidentiem nākotnē. “Situācija skolās mums nav sveša, un darbs šajā jomā notiek nemitīgi. Pēdējie notikumi vēlreiz apliecina, ka problēmas risināšanā ir jāiesaista visa sabiedrība,” saka Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Linda Zaķe.

Kā informēja S.Pugovka, šī gada sākumā skolās veikts profilaktiski preventīvais darbs – demonstrētas Veselības ministrijas mācību filmas, organizētas pašvaldības policijas informatīvi izglītojošās nodarbības un tikšanās ar sabiedrībā pazīstamiem veselīga dzīvesveida entuziastiem. Audzināšanas stundās tiek aktualizēti iekšējās kārtības noteikumi un pārrunāta kārtība, kādā skolēni var ziņot par to pārkāpumiem. Tāpat skolā veikti pašvaldības policijas reidi, kas, kā uzsver Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš, tiks īstenoti arī turpmāk.

Sanākušie bija vienisprātis – šobrīd būtiski veicināt sadarbību starp visām iesaistītajām pusēm – bērniem, viņu vecākiem un pedagogiem –, kā arī veidot drošu un atbalstošu vidi pozitīvām pārmaiņām. Sociālā dienesta atbalsta nodaļas ģimenēm ar bērniem vadītāja Astra Antipova ir pārliecināta, ka jautājuma risināšanā būtiski iesaistīt arī vecākus. Šim nolūkam iecerēts veidot akciju “Vecāks vecākam”, aicinot pieaugušos dalīties savā pieredzē un praktiskos ieteikumos.

Tāpat tika uzsvēra nepieciešamība paplašināt brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem Ķekavas novadā un ierosināts organizēt pašvaldības finansētas vasaras nometnes sociālā dienesta redzeslokā nonākušiem bērniem. Cita starpā tika apsvērta iespēja uzrunāt novada uzņēmējus ar aicinājumu iesaistīt NEET jauniešus (jaunieši, kas nemācās, nestrādā un neapgūst arodu).

Vienlaikus tika atzīmēts, ka dialogā jāiesaista ne tikai tā saucamie problēmbērni, bet arī tie bērni un jaunieši, kas ir uzcītīgi un sabiedriski aktīvi. “Vienlīdz būtiski ir izcelt pozitīvos piemērus – tos Ķekavas novada jauniešus, kas drosmīgi pateikuši “Nē”, iedvesmojot uz šādu soli arī citus vienaudžus,” atzīmēja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Lai realizētu plānotās ieceres, atbildīgie speciālisti tiksies darba grupās, kur vienosies par veicamajiem uzdevumiem. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai un iesaistīties organizētajos pasākumos.

Administratīvā pārvalde

 

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,