Pensionāru biedrība “Polārblāzma” viesojās pie senioriem Lietuvā

Ķekavas novada pensionāri no Ķekavas, Daugmales un Baložiem 10. novembrī viesojās Lietuvā Raseiniai sadraudzības pilsētā.

Mūs sirsnīgi sagaidīja Raseiņu seniori skaistos tautas tērpos, ar deju un dziesmu priekšnesumiem, ar siltu tēju un lietuviešu tradicionālajiem cienastiem.  Apsveikuma uzrunu teica Raseiņu pašvaldības mērs Andrias Bautronis un sporta nodaļas vadītāja Modesta Lukoševičiene. Raseiņu rajona izglītības atbalsta dienesta direktore Reda Kunickiene pastāstīja par mūžizglītības iespējām senioriem Raseiņu rajonā. Skaistu koncertu sniedza Raseiņu kultūras centra deju un dziesmu kolektīvs “Atgriešanās, jaunība”. Ar jauku pārsteigumu- dziesmu latviešu valodā mūs sveica lietuviešu senioru pāris.  Gida Raimunda Petroševičus pavadībā tika organizēta ekskursija Raseiņu Mairoņa parkā, apmeklējām Šilovas Svētās Jaunavas Marijas Piedzimšanas baziliku. Notika draudzīga tējas dzeršana Šiluvas svētceļnieku centrā.

Bija lieliska iespēja iepazīties ar kaimiņu senioriem no Lietuvas, viņu veiktajām aktivitātēm, brīvā laika pavadīšanas iespējām un aktīva dzīvesveida nodarbēm. Varēja gūt pieredzi, kā tas notiek kaimiņos, kā pie mums. Paldies, Ķekavas novada pašvaldībai par atbalstu senioru ekskursijām un Ķekavas novada Sporta aģentūrai par organizētām dažādām sporta aktivitātēm senioriem.

Anna Matoviha

Pensionāru biedrība “Polārblāzma”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,