Ķekavas novada pašvaldībā turpinās Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/094 “Veselības veicināšana un slimību profilakse Ķekavas novadā” īstenošana

Ķekavas novada pašvaldībā turpinās Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/094 “Veselības veicināšana un slimību profilakse Ķekavas novadā” īstenošana, kas sniedz iespēju iedzīvotājiem uzlabot savu dzīves kvalitāti, piedaloties daudzveidīgos izglītojošos pasākumos ar mērķi uzlabot izpratni un zināšanas par veselīga dzīvesveida nozīmi, kā arī veicinot fizisko aktivitāšu ieviešanu ikdienā.

Daļa iedzīvotāju jau līdz šim iesaistījušies un atzinīgi novērtējuši daudzpusīgos veselības profilakses pasākumus, kā arī fizisko aktivitāšu pasākumus.

Īstenotas augstas intensitātes nodarbības, izmantojot TRX piekares sistēmu, vidējas intensitātes vingrošanas nodarbības telpās, nūjošanas un zemākas intensitātes vingrošanas nodarbības ārpus telpām dažādās Ķekavas novada apdzīvotajās vietās, lai katram iedzīvotājam būtu iespēja iesaistīties nodarbībās atbilstoši savam fiziskās sagatavotības līmenim. Daudzveidīgas fizisko aktivitāšu veicināšanas nodarbības īstenotas arī bērniem – skolās, pirmsskolas izglītības iestādēs, novada sporta laukumos. Nodarbībām nepieciešamais inventārs tiek nodrošināts, tāpēc dalībnieku skaits grupās ir ierobežots un nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Lai veicinātu izpratni par veselīga uztura nozīmi dzīves kvalitātes uzlabošanā, jau vairākkārt organizētas dažādas grupu nodarbības ar daudzveidīgu speciālistu piedalīšanos, tostarp saldumu atkarības mazināšanai, vispārējā ķermeņa svara kontrolei un citas. Pilnveidot praktiskās zināšanas veselīga uztura ieviešanai ikdienā, kā arī gūt iedvesmu jauniem kulinārajiem izaicinājumiem iespējams projekta ietvaros organizētajās meistarklasēs, kurās nelielās dalībnieku grupās kopīgi ar uztura speciālistu tiek pagatavotas un arī nogaršotas gardas un veselīgas maltītes. Tā kā dalībnieku skaits šajās grupās ir ierobežots, iepriekšēja reģistrēšanās uz nodarbībām ir obligāta.

Sava veselības stāvokļa novērtēšanai iedzīvotājiem tiek piedāvāti regulāri slimību profilakses pasākumi, kuros iespējams veikt analīzes un noteikt glikozes, holesterīna un hemoglobīna līmeni, kā arī noteikt dažādus ķermeņa raksturojošos parametrus – tauku, muskuļu, šķidruma proporciju ķermenī, tādējādi sekojot līdzi un novērtējot sava dzīvesveida ietekmi uz vispārējo veselības stāvokli un pilnveidošanās iespējas.

Iedzīvotāju interese par dalību veselības veicināšanas pasākumos aizvien pieaug, tāpēc visās nodarbībās un pasākumos ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Dalība šajos pasākumos ir bez maksas. Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai un izmantot sniegtās iespējas pilnveidot savas zināšanas par veselīga dzīvesveida ieviešanu, izmēģināt jaunas fiziskās aktivitātes, kā arī sekot līdzi sava ķermeņa un vispārējās veselības raksturojošo parametru izmaiņām.

Aktuālā informācija tiek publicēta Ķekavas ambulances Facebook profilā @VeselsKekavasnovads, kā arī Ķekavas novada Sporta aģentūras mājas lapā sports.kekava.lv un Facebook profilā  @SportsKekava

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,