Biedrība “Partnerība Daugavkrasts” aicina iedzīvotājus piedalīties bezmaksas apmācību ciklā

Attīstot NVO sadarbības platformu Ķekavas novadā un rosinot jaunu iedzīvotāju kopienu veidošanos, biedrība “Partnerība Daugavkrasts” aicina uz bezmaksas apmācību un diskusiju ciklu šā gada novembra beigās/ decembra sākumā, kas būs turpinājums 23. un 30.oktobra bezmaksas komandas veidošanas treniņiem “Kā darboties vinnējoši”.

Apmācībās un diskusijās aicināts piedalīties ikviens nevalstiskā sektora: biedrību, esošo un topošo iedzīvotāju kopienu pārstāvis.

Šajā apmācību/ diskusiju ciklā:

30.novembris plkst.18.00 tiešsaistes nodarbība: https://us06web.zoom.us/j/81981873244

Konfliktu risināšanas pieeja biedrībās un iedzīvotāju kopienās// lektore, komandu efektivitātes trenere Sanita Aišpure

7.decembris plkst.17.00 tiešsaistes vebinārs: https://us06web.zoom.us/j/84878948159

Iedzīvotāju kopienu sadarbība: kopienas ietvaros, uz āru – savstarpējā, ar pašvaldību// lektori Norvēģijas universitātes Zaļās attīstības koledžas pasniedzēji (tiks nodrošināts tulkojums)

15.decembris plkst.18.00 klātienē (informācija sekos)

Ķekavas novada NVO tikšanās/ diskusija par NVO sektora sadarbību novadā, veidojot kopīgu sadarbības – atbalsta – iedvesmas platformu

Uzmanību! Arī nākošā gada janvārī un februārī notiks apmācību un diskusiju cikls, tostarp ar norvēģu partneru piedalīšanos.

Savukārt oktobrī notikušajās apmācībās tika praktizēta komandas sadarbības programma, kas ir dinamisks, aizraujošs un visus dalībniekus iesaistošs pasākums. Sadarbības process rosina kopīgas pozitīvas emocijas, jaunu pieredzi un piedzīvojumus pašu iedzīvinātā atmosfērā. Spilgtākās dalībnieku atziņas liecina, ka apmācības ir vajadzīgas un iegūtās zināšanas tiks liktas lietā.

  • “Radās pārliecība, ka spēšu izveidot savu kopienu. Cilvēkus nepieciešams iedrošināt darīt. Svarīga ir kopība un stipra pleca sajūta. Cilvēki ir dažādi un katram var būt noteikta loma komandā. Svarīgākais ir parādīt mērķi uz kurieni iet.”
  • “Mācības deva iespēju caur palielināmo stiklu ieraudzīt savu lomu, vietu kopienā.”
  • “Svarīgi ir – nevis kā vairāk izdarīt pašam, bet- kopā. Prieks, ka mūsu tomēr ir daudz, ka kaimiņos ir cilvēki ar līdzīgu jušanu, domāšanu un dedzību. Kopienu līderiem ir ļoti svarīga izglītošanās un savstarpēja tīklošanās. Šis ļāva saprast, ko ir jēga darīt un ko var arī nedarīt. Jābūt reālam savu un kopienas resursu apzināšanā, taču kopumā – komandā ir spēks! Tika iedotas noderīgas metodes kā paskatīties uz darbu komandā un cilvēkiem, ar ko kopā strādājam. Sapratu, ka var būt dažāda motivācija, kāpēc mēs darbojamies kopienas labā.”

Par projektu:

Projekts “NVO sadarbības platformas attīstība novadā”

Projekta reģistrācijas Nr. AIF/2022/KAPAC2/104

Īstenošanas periods 2022.gada 1.septembris – 2023.gada 31.augusts

Projekta kopējais finansējums 19 998.58 EUR

Projektu īsteno biedrība “Partnerība Daugavkrasts”

Projekta mērķis ir NVO kontaktpunkta sadarbības platformas attīstība Ķekavas novadā, izveidojot sadarbībspējīgu vidi nevalstiskajam sektoram, pilnveidojot komunikācijas instrumentus, līderu zināšanas un kompetenci.

24.11.2022.

Aiga Smiltāne, biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” administratīvā vadītāja

tel. 25418113

e-pasts: info@daugavkrasts.lv

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,