Privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” skolēni viesojās Rīgas pilī

Šogad norisinājās konkurss “Iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo valsts svētku uzrunu tautai”, kurā piedalījās privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” skolēni. Atzīmējot Latvijas Republikas Satversmes un Valsts prezidenta institūcijas simtgadi, Latvijas Valsts prezidents ielūdza uz sarunu “Vai viegli būt prezidentam demonkārtijā?” privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” pārstāvjus (Gundegu Knospiņu, Viktoriju Litaunieci, Amandu Maļinovsku, Amēliju Alskni, Mārtiņu Lambertu).

Konkursa “Iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo valsts svētku uzrunu tautai” dalībnieki kopā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Valsts prezidentu (2007–2011) Valdi Zatleru pārrunāja, ko nozīmē būt demokrātiskas valsts augstākajai amatpersonai. Kāda ir Valsts prezidenta loma mūsu valstī, kādu to nosaka valsts pamatlikums Satversme, un kādu sagaida sabiedrība? Uzzināja, ko Valsts prezidents drīkst darīt un ko cilvēki gribētu, lai prezidents dara. Kādi bijuši prezidentu grūtākie lēmumi, un kas sniedzis lielāko gandarījumu par paveikto? Mēģināja izprast Valsts prezidenta ikdienu – vai prezidents drīkst iet atvaļinājumā, ko nozīmē dzīve miesassargu pavadībā un kādu grāmatu prezidents ieteiktu izlasīt skolēnu brīvlaikā.

Paldies skolotājai Silvijai Zītarei par ieguldīto darbu, sagatavojot privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97”  skolēnus konkursam!

15.11.2022.

Privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,