Noslēdzies projekts “Ceļa karte iedzīvotāju kopienu stiprināšanai”

Ar pasākumu KOPIENU SPĒKS biedrība “Partnerība Daugavkrasts” 2022.gada 7.oktobrī noslēdza Sabiedrības integrācijas fonda atbalstīto projektu “Ceļa karte iedzīvotāju kopienu stiprināšanai”. Projektā strādājām gan pie metodoloģijas izstrādes darbam ar kopienām un kopienu novērtēšanai, gan pie vadlīnijām kopienu sadarbībai ar pašvaldību, gan rosinājām iedzīvotāju uz kopienu veidošanu sešu sarunu ciklā dažādās, Ķekavas novada apdzīvotājās vietās.

Noslēguma pasākuma dalībnieki viesojās Mežinieku kopienā, kura darbojas Plakanciemā un Mellupos, un šogad ir ieguvusi viedā ciema statusu, iepazinās ar kopienas paveikto un attīstības plāniem.

Turpinājumā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko stāstīja par pašvaldības plāniem sadarbībai ar iedzīvotāju kopienām, nevalstisko sektoru, iedzīvotāju padomju veidošanu, atbalsta apjomiem un projektu konkursiem, kas raisīja savstarpējo diskusiju jau par konkrētām kopienu vajadzībām un risināmiem jautājumiem.

Pasākuma otrā daļa norisinājās aktīvā un atraktīvā tīklošanās gaisotnē, jo dažādās savstarpējās sadarbības aktivitātes mums mācīja un rādīja Anda Šarkovska no biedrības “Jaunolaines attīstībai”, un kopienas lomu spēles uz konkrētu piemēru pamata aicināja izspēlēt Sandra Zilberta, kas deva arī idejas un pamatus kopienu izveides un attīstības jautājumos.

Kopumā projekta ietvaros esam veikuši nākamo nelielo soli iedzīvotāju kopienu veidošanās aktivizēšanā Ķekavas novadā, gan sagatavojot dokumentus, kuri ļaus iedzīvotājiem izprast kopienu veidošanas pamatprincipus un aktivitātes, kā arī sadarbības iespējas ar pašvaldību, gan arī palīdzot pieņemt lēmumus par iedzīvotāju kopienu veidošanas nepieciešamību, piemēram, Katlakalna, Ziedoņa un Rāmavas apvienotajai iedzīvotāju komandai, un Daugmales un tās apkārtnes aktīvajiem iedzīvotājiem.

Vairāk informācijas: https://ej.uz/bjr2

Projekts “Ceļa karte iedzīvotāju kopienu stiprināšanai”, projekta Nr.2022.LV/NVOF/MIC/041. Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

#NVOfonds2022

03.11.2022.

Biedrības “Partnerība Daugavkrasts”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,