Pašvaldības pārstāvji viesojas sadraudzības pilsētā Raseiņi

Stiprinot sadarbību ar Lietuvas pilsētu Raseiņiem, Ķekavas novada pašvaldības delegācija trīs personu sastāvā – Domes priekšsēdētājs Juris Žilko, Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Linda Zaķe un priekšsēdētāja biroja administratore Dace Kampāne devās uz Raseiņu rajona svētkiem “Raseiniai District Community’s Garden”, kas norisinājās no 16.-18. septembrim.

Iespēja atklāt svētkus kopā ar vēl četru pašvaldību pārstāvjiem – Mlava (Mlawa, Polija), Lubartova (Lubartow, Polija), Volodimira (Volodymyr, Ukraina) un Rāpla (Rapla, Igaunija), bija arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājam Jurim Žilko. Savā svētku uzrunā J. Žilko uzsvēra: “Notikumi Ukrainā ir pierādījuši, ka mums ir jābūt stipriem un ar vienotu nostāju, lai pretinieks zaudētu savu spēku. Ideja par brīvību mūsdienās ir ļoti svarīga. Man ir gandarījums, ka Baltijas valstis rāda piemēru pasaulei. Diemžēl vairākas Eiropas valstis to nespēj novērtēt, bet mēs spējam būt vienoti un ar stingru mugurkaulu mums visiem sāpīgos un neērtos jautājumos. Paldies, jums, brāļi lietuvieši, ka esat vienoti kopā ar mums”.

Pašvaldības pārstāvjiem kopā ar Raseiņu kolēģiem bija lieliska iespēja piedalīties svētku gājienā, ielūkoties vietējā tirdziņā, kā arī iepazīties ar kultūrvēsturisko mantojumu, apmeklējot vairākus muzejus.

Ķekavas novada pašvaldībai sadarbība ar Raseiņu pašvaldību ir no 2013. gada. Kopīgi projekti un pieredzes apmaiņas braucieni  notiek kultūras, izglītības un sporta jomā – TDA “Zīle” piedalījusies pieredzes apmaiņas braucienos uz Raseiņu pilsētu (2014), tāpat Baložu vidusskolai ar Raseiņu Jona Žemaiča vārdā nosaukto ģimnāziju tiek īstenots NordPlus Junior kopīgs projekts “Veselā miesā vesels gars” (2016), savukārt sporta jomā aktīva sadarbība notiek basketbolā.

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,