Budžeta grozījumos Ķekavas novada dome piešķir papildu līdzekļus vairākiem investīciju projektiem

Ķekavas novada dome, 15.jūnijā izskatot 2022.gada pašvaldības budžeta grozījumus, atbalstījusi vairākus priekšlikumus, kuri tikuši virzīti jau gada sākumā. Jaunie grozījumi paredz arī līdzsvarotāku atbalstu visu novadu apkaimju attīstībai.

Ieņēmumu daļā līdzekļi  tiek palielināti par 3 440 179EUR, jo tiek paredzētas valsts mērķdotācijas pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem un policijas darbam, kas pamatā ir saistītas ar Covid-19 piemaksām. Tiek paredzēti ieņēmumi arī dažādiem jauniem izglītības projektiem, provizoriski Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansējums Ukrainas bēgļu atbalsta jautājumu risināšanai un saskaņā ar pieņemtajiem domes lēmumiem ieņēmumos ir paredzētas vairākas mērķdotācijas ceļu infrastruktūras un energoefektivitātes projektiem.

Šajā gadā plānots novirzīt līdzekļus arī vairākiem attīstības projektiem. Piemēram, PII “Ieviņa” energoefektivitātes paaugstināšanai   876 300EUR apmērā, Pump-track būvniecībai 995 000EUR apmērā, Baldones pārvaldes ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai 538 800EUR apmērā, gājēju ceļa būvniecībai gar V6-Ziemeļu iela (posmā no Sporta nama līdz Ziemeļu ielai)   262 159EUR apmērā, uzņēmējdarbības teritorijas attīstībai Baložos 50 000EUR apmērā, turpināt un pabeigt veloceliņa izbūvi gar autoceļu A7 Ķekavā, kas sadārdzinājuma dēļ ir prasījis papildus finansējumu 159 476UR apmērā un stāvvietas, piebraucamo ceļu pārbūvei Zaļajā ielā 5, Baložos, 133 500EUR apmērā. Ir precizēts aizdevuma apmērs Pļavniekkalna sākumskolas piebūves un Titurgas pirmskolas izglītības iestādes projektēšanai.

Ņemot vērā šī gada prioritātes, paredzēts uzsākt arī vairākus ceļu investīciju projektus: apvienotā gājēju ceļa un veloceļa apgaismojumam gar Valsts autoceļa V2 no Egļu ielas līdz Katlakalna ielas izbūvei; Ziemeļu ielas apvienotā gājēju un veloceļa no AS ”Putnu fabrika Ķekava” līdz A7 projektēšanas uzsākšanai; Gaismas ielas un AS “Putnu fabrika Ķekava” krustojuma satiksmes drošības uzlabošanas projektēšanas uzsākšanai; uzņēmējdarbības teritorijas attīstībai Baložos; Odukalna ielas, Ķekavā un Ķeguma prospekta, Baldonē krustojuma projektēšanas uzsākšanai; stāvvietas un piebraucamā ceļa pārbūves projektēšanai Zaļā iela 5, Baložos uzsākšanai. Papildus finansējums paredzēts arī ikdienas ceļu uzturēšanai – labiekārtojuma elementiem pieturvietām Mellupos, Dzērumos un Plakanciemā, grants seguma dubultās virsmas apstrādei un ielas remontam Izstāžu ielā 3, Valdlaučos. Rīgas ielā, Baldonē paredzēts ielu apgaismojuma pagarinājums.

Papildus finansējumu plānots piešķirt pašvaldības nekustamā īpašuma remontdarbiem, t.sk. Baldones kultūras centra ēkai, Reģionālās pašvaldības policijas Baldones iecirkņa remontam, kā arī rekuperatoru un ventilācijas sistēmas iegādei. Attīstības un būvniecības pārvaldes budžetā tiek paredzēti tādi jauni projekti kā ēkas energoefektivitātes paaugstināšana bijušajai Ķekavas sākumskolas ēkai, Skolas ielā 2, kā arī Ķekavas kultūras namam, Baldones pilsētas pārvaldes ēkai un ūdensvadu kanalizācijas tīklu pieslēgumu izbūvei Baldones sākumskolai Daugavas ielai 23 un Saulgriežu ielā, Baložos.

Budžeta sadaļā Teritoriju apsaimniekošana tiek paredzēts papildus finansējums izdevumiem rotaļu laukumu elementu iegādei, bet izdevumu sadaļā  Pārējie kultūras un sporta pasākumi tiek piešķirti papildus līdzekļi sabiedrības integrācijas izglītošanas un aktīvā dzīvesveida un kultūras iniciatīvas projektiem.

Administratīvā pārvalde
17.06.2022

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,