Pašvaldībā viesojas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs

Lai izprastu pašvaldības darbu, problemātiku un sociālā atbalsta mehānismus, Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Saeimas sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride un sociālās jomas eksperts Andris Bačkurs, kas tikās ar pašvaldības deputātiem, sociālā dienesta vadītāju un sociālās aprūpes centra direktoru.

Tikšanās laikā tika aktualizētas problēmas, ar ko pašvaldības sociālās jomas iestādes un darbinieki saskaras ikdienas darbā. Nepietiekams sociālo darbinieku un atbalsta personāla skaits, finansējuma kavēšanās no valsts par pabalstos izmaksātajiem līdzekļiem, paliatīvās aprūpes nepieejamība bija tikai daži no jautājumiem, kuri vizītes laikā tika izrunāti.

Lai praktiski redzētu pašvaldības ieguldījumu un sociālās jomas darba kvalitāti, tikšanās turpinājās ar vizīti Mellupu sociālās aprūpes dienas centrā un šobrīd slēgtajā Baldones sociālo centrā “Kaķīši”.

Viens no aktuālākajiem sociālās jomas jautājumiem pēdējos mēnešos ir Ukrainas civiliedzīvotāju uzņemšana. Vizītes laikā tika apmeklēts arī humānās palīdzības atbalsta punkts Skolas ielā 2, kur darbojas brīvprātīgie un ikdienā palīdz Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Vizītes noslēgumā tika ieskicēts Saeimā risināmo jautājumu kopums, uzklausīts viedoklis un vērtējums par redzēto pašvaldības darbu sociālajā jomā, kā arī Saeimas pārstāvji informēja par plānotajiem darbiem un lēmumiem Saeimas sociālo lietu un darba komisijā.

 

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,