Notikusi pirmā tikšanās ar iedzīvotājiem, kas savās mājsaimniecībās uzņem Ukrainas civiliedzīvotājus, kas ieradušies no karadarbības teritorijas.

26.martā, Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar iedzīvotājiem, kas savās mājsaimniecībās uzņem vai plāno uzņemt Ukrainas civiliedzīvotājus, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, kas saistīti ar palīdzības un atbalsta sniegšanu gan pašvaldības, gan valsts līmenī.

Tikšanās laikā tika izrunāti jautājumi, kas skar vīzu vai īslaicīgās uzturēšanās atļauju izsniegšanu, nodarbinātības, izglītības, interešu izglītības, medicīniskās palīdzības iespējas, ilgtermiņa uzturēšanās iespējas ne tikai novadā, bet arī valstiskā līmenī.

Pašvaldības sociālā dienesta pārstāvji informēja par pabalstiem, kādus var saņemt pašvaldībā reģistrētie Ukrainas iedzīvotāji, kā arī par to kāds atbalsts pienākas tām mājsaimniecībām, kas uzņem šos cilvēkus. Savukārt, Izglītības, kultūras un sporta pārvalde klātesošos informēja par izglītības un interešu izglītības iespējām novadā, par izglītības procesa nodrošināšanu un atbalstu skolēniem iekļaušanās procesā.

Pabalstu apkopojums, ko sniedz valsts un pašvaldība

 

Līdz 2022.gada 26.martam, Ķekavas novada pašvaldībā izmitināti 230 Ukrainas iedzīvotāji, no tiem 109 bērni vecumā līdz 18 gadiem.  

Iedzīvotāji, kas vēlas saņemt jaunumus saistībā ar Ukrainas civiliedzīvotāju uzņemšanu savā mājsaimniecībā, var pievienoties pašvaldības administrētai Whatsapp grupai, sūtot pieteikumu uz e-pastu – laura.sirante@kekava.lv

Ķekavas novada pašvaldība pateicas visiem, kas iesaistās Ukrainas civiliedzīvotāju palīdzības un atbalsta organizēšanā un nodrošināšanā!

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,