Rīgas un Pierīgas organizācijas aicina iesniegt projektus Aktīvo iedzīvotāju fonda stratēģisko projektu konkursā

No 2022. gada 22. marta līdz 7. jūnijam plkst. 14.00 Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas (biedrības un nodibinājumi) ir aicinātas iesniegt projektus Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) Stratēģisko projektu konkursā cilvēktiesību stiprināšanai Latvijā.

Informatīvais seminārs par konkursu notiks 2022. gada 31. martā plkst. 14.00 Zoom platformā. Pieteikšanās līdz 2022. gada 30. marta plkst. 14.00, aizpildot pieteikuma anketu: https://ej.uz/AIF_Semin_Cilvektiesibas

 Konkursa mērķis ir nodrošināt atbalstu cilvēktiesību aktivitātēm Latvijā, un projektiem jāveicina pozitīvas ilgtermiņa pārmaiņas attiecībā uz vismaz vienu no šiem rezultātiem:

  • ir palielinājies cilvēktiesības atbalstošo iedzīvotāju skaits Latvijā;
  • vismaz 600 diskriminācijas un cilvēktiesību pārkāpumu upuru Latvijā saņem pilsoniskās sabiedrības organizāciju nodrošinātos pakalpojumus;
  • ir samazinājies tādu Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kuri nezina, kur vērsties pēc palīdzības diskriminācijas gadījumā.

Projektos var tikt iekļautas aktivitātes, kas palielina sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām (kampaņas, izglītojošas nodarbības, starpkultūru dialoga aktivitātes u.c.) un stiprina cilvēktiesību jomā strādājošās pilsoniskās sabiedrības organizācijas (interešu pārstāvība, pakalpojumi diskriminācijas un cilvēktiesību pārkāpumu upuriem, pētījumi u.c.). Tāpat projektā ir iekļaujamas aktivitātes organizācijas kapacitātes stiprināšanai, ja tās nepieciešamas projekta mērķa sasniegšanai.

Konkursa kopējā summa ir 374 431 eiro, un viena projekta finansējums ir 40 000 – 105 000 eiro (AIF finansējums ir līdz 100% no projekta kopējā budžeta). Projekti jāīsteno laika periodā no 01.09.2022. līdz 30.04.2024., un to ilgums var būt 18 – 20 mēneši. Projekta pieteikums jāiesniedz tikai AIF tiešsaistes sistēmā projekti.activecitizensfund.lv, un tas jāaizpilda latviešu valodā.

Plašāka informācija un konkursa nolikums: https://www.activecitizensfund.lv/lv/jaunumi/aif-jaunumi/papildkonkurss-atverta-pieteikumu-pienemsana-strategisko-projektu-konkursa-cilvektiesibu-stiprinasanai-latvija.html

Bezmaksas konsultācijas par projektu sagatavošanu var saņemt pie AIF reģionālajiem koordinatoriem – konsultantiem. Rīgā un Pierīgā informācijas punkts atrodas Latvijas Pilsoniskajā aliansē, Rīgā, Alberta ielā 13. Konsultācijām vēlams pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu: rasa.lazdina@activecitizensfund.lv vai zvanot 25176456.

Aktīvo iedzīvotāju fonda programma Latvijā tiek īstenota no 2020. līdz 2024. gadam ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas, un to finansē EEZ un Norvēģijas granti. Plašāka informācija par Aktīvo iedzīvotāju fondu: www.activecitizensfund.lv.

Papildu informācijai:
Rasa Lazdiņa
Rīgas un Pierīgas reģionālais koordinators-konsultants
E-pasts: rasa.lazdina@activecitizensfund.lv
Telefons: 25176456

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,